Στην ομολογία πως αν η κυβέρνηση δεν έκανε αύξηση φόρων και δεν έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, τότε δεν θα μπορούσε να πετύχει την δημοσιονομική προσαρμογή προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως είπε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επί του Προϋπολογισμού 2019 «η άλλη επιλογή ήταν άτακτη χρεοκοπία με ολέθριες συνέπειες για τα νοικοκυριά που έχουν μικρές καταθέσεις και για τους μισθωτούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι «αυτό ήταν το πραγματικό δίλημμα στο οποίο η κυβέρνηση απάντησε και επέλεξε τον δύσκολο δρόμο που έχει το πολιτικό κόστος της προσαρμογής.

Αν το κριτήριο είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας δηλαδή η διαχείριση των δημοσιονομικών τότε η τριετία κρίνεται επιτυχής.

Πρώτα από όλα γιατί εκμηδενίστηκαν ακραίοι κίνδυνοι που ταλάνισαν την οικονομία από το 2010 – 2015 και μιλώ για το Grexit.
Ήρθε η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας το 2017 σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες και αποκλιμακώθηκαν τα επιτόκια δανεισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός χαρακτήρισε μάλιστα συνολικά επιτυχή την τριετία διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης