Για τα δάνεια έως 50 χιλιάδων ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ακόμη ότι υπάρχουν σκέψεις από τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλάβει να καταβάλλει όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

«Συμφωνήσαμε μέσα στην ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνούν τον πήχη για να πάρουν το δάνειο. Το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις.

Το ποσοστό που δεν θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα ειναι μεγάλο, τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι όσο είναι κλειστή η αγορά το κράτος θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας, είπε πως φέτος δεν είναι αγένεια να μην πας επίσκεψη στο σπίτι του άλλου, είναι σύνεση.  Είπε ακόμη ότι οι χώρες που άνοιξαν νωρίς το λιανεμπόριο είδαν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης