Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη ρύθμιση οφειλών στον τομέα της υγείας ή μια νέα παράταση στην καταβολή τους θα μπορούσε να ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, διατυπώνει, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ώστε να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, περίπου 733.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) είναι υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υπουργείο Εργασίας, δια στόματος της υπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, έκλεισε το όποιο “παράθυρο” για νέα παράταση, λέγοντας πως έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την covid εποχή.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως όσοι οφείλουν δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τα ποσά που έχουν σε εκκρεμότητα. Πρέπει να γίνει αντιληπτή η περιρρέουσα κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της ακρίβειας, των υψηλών δαπανών για την ενέργεια, τις πρώτες ύλες αλλά και της μειωμένης κατανάλωσης.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που είναι ούτως ή άλλως οικονομικά πιεσμένοι, τώρα κινδυνεύουν θα βρεθούν στον αέρα χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης