To δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι των βασικότερων νομισμάτων σήμερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης για τη μεταβολή των θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Η άνοδος του δολαρίου ξεκίνησε μετά τα πρακτικά που ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, με πολλούς αξιωματούχους να μιλούν για απόσυρση της στήριξης έως το τέλος του 2013, νωρίτερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο του 1,3000, αν και κινείται γύρω από αυτό μετά και από μια σειρά ανακοινώσεων στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης PMI υπηρεσιών έδειξε τη δεύτερη καλύτερη μέτρηση σε διάστημα ενός έτους, αν και παραμένει κάτω από το επίπεδο του 50 (συρρίκνωση / ανάπτυξη). Θετικό ήταν το μήνυμα από τις πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία με άνοδο 1,2%, πάνω από την εκτίμηση για 0,9%.

Η εκτίμηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη παρέμεινε στο 2,2% τον Δεκέμβριο, ενώ στη Βρετανία ο δείκτης PMI υπηρεσιών απογοήτευσε αναλυτές και επενδυτές.

Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος βρίσκεται σε πτωτική πορεία και διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το 1,6000.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη