Άσχημα είναι τα νέα για όσους άφησαν να εκπνεύσει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου και δεν προσήλθαν στις κατά τόπους Εφορίες της χώρας για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, καθώς πλέον βρίσκονται κυριολεκτικά «κλειδωμένοι» στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, των ΔΟΥ και των Τελωνείων.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων, το υπουργείο Οικονομικών ξεσκονίζει τις καταθέσεις 500 χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην κατάσχεση των χρωστούμενων προς αυτό, χρηματικών ποσών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν και την ακίνητη περιουσία εκείνων που χρωστούν στο Δημόσιο, ώστε μέσω της απειλής των πλειστηριασμών, να πιέσει τους οφειλέτες να προσέλθουν το γρηγορότερο δυνατόν στις Εφορίες, για να αποδώσουν τους ανάλογους φόρους και να ενισχύσουν τα ελλειμματικά ταμεία του κράτους.

Μέσα από την κατάσχεση των καταθέσεων και την πίεση των πλειστηριασμών στους χρεοφειλέτες, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης