Την προσφιλή της τακτική προς την Ελλάδα τηρεί, για ακόμη μία φορά, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC τόνισε ότι, αν και η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τηρήσει τους όρους της διάσωσης από την Ευρωζώνη, πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα.

Επεσήμανε, δε, πως η προσπάθεια ισορρόπησης της Ευρωζώνης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα δεν είναι το προτιμητέο σενάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα έχει να κάνει ακόμη πολλά, αυτό είναι το ζήτημα. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της, έχει κάνει προσπάθειες, αλλά πρέπει να κάνει και άλλες, περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως υπάρχει μια ασυνέπεια στην Ελλάδα.

«Από τη μια πλευρά δεν θέλουν να υπομένουν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που χρειάζονται ώστε να διατηρηθούν οι ίδιοι στην Ευρωζώνη και να συνεχίσουν να έρχονται τα κεφάλαια, και την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υποστηρίζει πολύ σθεναρά ότι ανήκει στην Ευρωζώνη» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως, αν και το να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη δεν είναι η προτιμητέα επιλογή του ΔΝΤ, «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κατάσταση». Αυτές οι καταστάσεις περιλαμβάνουν και την πιθανότητα η Ευρωζώνη να ενισχύσει με περισσότερα κεφάλαια την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση, δεν νομίζω ότι ο πανικός είναι καλός οδηγός προς μια λογική κατεύθυνση, και πρέπει να είναι λογικοί» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης