Τους λόγους για τους οποίους η ΜΕΤΚΑ διεκδικεί πρωταγωνιστική θέση στην αγορά των υποδομών και παραχωρήσεων ανέλυσε ο Nτίνος Μπενρουμπή, CEO της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίος στο πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιου Περδικάρη στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Όπως τόνισε, η ΜΕΤΚΑ, μετρά με την σημερινή της οντότητα περίπου ένα χρόνο δραστηριότητας, μετά την απόφαση απόσχισης του κλάδου των κατασκευών, και διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία που έχει διαχρονικά αποκτήσει ο Όμιλος Μυτιληναίος, καθώς και ένα ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η εταιρεία εστιάζει στις επενδύσεις σε έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων ώστε να είναι ο αξιόπιστος και έγκαιρος κατασκευαστής αξιοποιώντας την ισχυρή θέση της Μυτιληναίος.

Ερωτηθείς από τον κ. Περδικάρη σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να συνδράμει τις εταιρείες στον τομέα των υποδομών σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε κάποιες παθογένειες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κλάδο.

Εστιάζοντας στον τραπεζικό τομέα, τόνισε ότι ο ισχυρός ισολογισμός και η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας για να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους χρηματοδότησης στις σχέσεις με τις ελληνικές και διεθνείς τράπεζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπενρουμπή αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δίνοντας ως παράδειγμα την κακοκαιρία Ντάνιελ σημειώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να βλέπουμε πλέον την ανθεκτικότητα των έργων. Στον Ντάνιελ είδαμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα όταν γίνει επανόρθωση της Θεσσαλίας πρέπει να γίνει με άλλο μελετητικό μάτι. Επίσης απαιτούνται άλλα υλικά, ανθεκτικότερα και πιο φιλικά στο περιβάλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης