Πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης.

Συγκεκριμένα, για έως 9 μήνες και από τις 24/9/23 μπορεί μια γυναίκα αν έχει γεννήσει ή αν έχει υιοθετήσει παιδί να λάβει το επίδομα μητρότητας στο πλαίσιο της ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας αλλά και της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Η άδεια αυτή είναι μεταβιβάσιμη κατά 7 μήνες στον πατέρα, άρα είτε θα το πάρει ο ένας γονέας, είτε ο άλλος με αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα ομόφυλα ζευγάρια με στόχο ένας γονιός να είναι στο σπίτι για να μπορεί να είναι με το παιδί τους πρώτους μήνες της ζωής του.
Η σχετική ασφαλιστική διάταξη πέρασε με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, έχουν αναπτυχθεί οι διαλειτουργικότητες μεταξύ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ και πολύ σύντομα, πριν το Πάσχα αναμένεται να είναι έτοιμη η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους.

Όσον αφορά την πληρωμή του επιδόματος ο κ. Μηλαπίδης τόνισε ότι η διαδικασία είναι ηλεκτρονική και με την υποβολή δικαιολογητικών το σύστημα ενημερώνει τον δικαιούχο δίνοντας του 830 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης