Το καλό παράδειγμα στην εξοικονόμηση ενέργειας πρόκειται να δώσει το Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη. Με μικρές, έξυπνες κινήσεις, εξ άλλου, είναι εφικτός ο εθνικός στόχος εξοικονόμησης ενέργειας κατά 10-15%, πρόσθεσε.
Σε κάθε περίπτωση, «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, σε μια συνέντευξη που κάλυψε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο, λοιπόν, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, και εν αναμονή σχετικών ανακοινώσεων την Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «η εξοικονόμηση, ανεξαρτήτως της κρίσης, είναι κάτι που πρέπει να μπει στην κουλτούρα μας ούτως ή άλλως. Κάνει καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη μας, δημιουργεί πιο συνειδητοποιημένους καταναλωτές». Και σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, «πρώτο το κράτος δίνει το μήνυμα, ότι πρέπει να μειώσουμε, όσο μπορούμε, 10-15% σε ετήσια βάση, την κατανάλωση ενέργειας», στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω από «μικρές, έξυπνες κινήσεις», όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ΔΕΚΟ και τους Δήμους ειδικότερα, παρατήρησε πως «η “ποινή” θα έλθει από την ίδια την πραγματικότητα, δεν θα μπορεί να πληρώσει (κάποιος) τους λογαριασμούς ενέργειας εάν συμπεριφέρεται με ανεύθυνο τρόπο. Και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να επιδοτηθούν πρόσθετα κόστη από αλόγιστη κατανάλωση», ξεκαθάρισε επίσης.

Για το επίδομα θέρμανσης, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις, που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και οι οποίες «θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις που προκαλεί ο φετινός χειμώνας». Ενώ για το ‘fuel pass 3’, διαπίστωσε αποκλιμάκωση στις τιμές, ως εκ τούτου «αξιολογούμε αν θα υπάρξει ενίσχυση».
Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία της εφημερίδας «Τα Νέα», στο σημερινό της φύλλο, για έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ για τρόφιμα σε ένα εκατ. πολίτες, ο Α. Σκέρτσος τόνισε:

«Έχουμε αποδείξει – το κάναμε και την άνοιξη – ότι όποιο μέρισμα ανάπτυξης έρχεται, αυτό επιστρέφεται στην κοινωνία και τους πιο ευάλωτους». Ταυτοχρόνως δε, περιέγραψε το οικονομικό «έδαφος» που επιτρέπει τη δημιουργία τέτοιων μερισμάτων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα είναι μέσα στις ευρωπαϊκές χώρες που σημειώνουν υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το αναμενόμενο χάρη στην πορεία του τουρισμού και τις πολύ υψηλές επενδύσεις -σημειώνουμε ιστορικό ρεκόρ 20ετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις και τις ελληνικές επενδύσεις. Έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο Δημοσίων Επενδύσεων, που ετησίως θα προσθέτει 14 δισ. επενδύσεις, άρα ρευστότητα στην αγορά. Συνεπώς, η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιο θωρακισμένη σε σχέση με παλαιότερες περιόδους», συμπέρανε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης