Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή στραμμένη στα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως η Roche, η AB Inbev και η LVMH, καθώς και στην πολυαναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της, με το βασικό ερώτημα να είναι εάν θα επιλέξει να το κάνει με μία μεμονωμένη κίνηση ή θα κατανείμει χρονικά τις ενέργειές της σε ένα διάστημα αρκετών μηνών. Η απόφαση αναμένεται στις 14.45 ώρα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο ζυθοποιίας Anheuser-Busch InBev κατέγραψε άνοδο 3,7%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche ενισχύθηκε κατά 1,1%, καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις της.

Στις 10.07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Οι μετοχές των εταιρειών πολυτελείας βοήθησαν τον βασικό δείκτη του Παρισιού να ενισχυθεί κατά 0,7%. Οι μετοχές της LVMH Hermes και της Kering κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 0,7% και 2,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης