Θετική εκκίνηση της εβδομάδας για το αμερικανικό χρηματιστήριο σηματοδοτούν τα futures της Wall Street που κινούνται ανοδικά αυτή την ώρα παρά την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Στο ταμπλό, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 0,34%, τα futures του ευρύτερου S&P σημειώνουν άνοδο της τάξης του 0,38% και τα futures του Nasdaq κινούνται ανοδικά κατά 0,55%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας $267 δισεκατομμυρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει επίσης πως θα επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα ύψους $200 δισεκατομμυρίων με το Πεκίνο ωστόσο να προειδοποιεί πως θα απαντήσει με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν και νέους δασμούς.

Απαντώντας στις απειλές Τραμπ, η Κίνα διεμήνυσε σήμερα ότι θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε νέα μέτρα για το εμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν η αμερικανική πλευρά πεισματικά εμμείνει στην πορεία της και λάβει νέα δασμολογικά μέτρα σε βάρος της Κίνας, τότε η κινεζική πλευρά αναπόφευκτα θα λάβει αντίμετρα για να προστατεύσει αποτελεσματικά τα νόμιμα δικαιώματά μας», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Παράλληλα με τον Αμερικανοκινεζικό “πόλεμο”, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις σχέσεις των ΗΠΑ με άλλες χώρες του κόσμου, καθώς οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Καναδά για τη νέα μορφή που θα λάβει η Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), στην οποία συμμετέχουν οι δύο χώρες και το Μεξικό, συνεχίζονται και πιθανόν να διαρκέσουν εβδομάδες.

Στην ατζέντα της ημέρας, δεν αναμένονται μακροοικονομικές ανακοινώσεις σήμερα, ενώ οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου της Atlanta Fed, R. Bostic.

Στις υπόλοιπες αγορές, ήπια πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ αντίθετα θετικό είναι το κλίμα στις ευρωαγορές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης