Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έτους, καθώς ο φόβος εμπορικού πολέμου φαίνεται να υποχωρεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με “άλμα” 1,21% στις 367,57 μονάδες, ενώ χθες είχε “διολισθήσει” στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2017, με τον τεχνολογικό κλάδο να γνωρίζει σήμερα τις καλύτερες επιδόσεις, κερδίζοντας 2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικός παράγοντας της ανόδου στα ευρωπαϊκά ταμπλό ήταν η είδηση πως οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι ανοιχτές σε συζητήσεις, προκειμένου να αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Σκριπάλ, μετά από την απόφαση των ΗΠΑ και διαφόρων χωρών της ΕΕ να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη Βρετανία.

Στην “κορυφή” του Stoxx 600 διαμορφώθηκε η μετοχή της GlaxoSmithKline, γνωρίζοντας κέρδη 4,8%, στον απόηχο της είδησης του deal με την 13 δισ. δολ. με την Novartis που θέτει υπό τον πλήρη έλεγχό της μια σειρά από διαδεδομένα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,61%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,98% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,56%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,90% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,99% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 1,04%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης