Στα ίδια έως οριακά υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο άνοιγμα της συνεδρίασης σήμερα, με τις ιταλικές μετοχές να ανακτούν μέρος των απωλειών τους και την προσοχή να παραμένει στραμμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτήν την εβδομάδα.

Οι ιταλικές μετοχές κατέγραψαν υπεραπόδοση ύστερα από τη συνεδρίαση της Παρασκευής που ήταν η χειρότερη ημέρα των τελευταίων μηνών, καθώς η πολιτική ένταση τροφοδότησε τις εικασίες για πρόωρες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.32 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς κατέγραψε άνοδο περίπου 0,05%, αφού ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα με οριακή άνοδο, χάρη στις ελπίδες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια πιο επιθετική μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη, με τις αγορές να προεξοφλούν πιθανότητα άνω του 50% για μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ανακοινώσεις της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καθορίσουν εάν η ανάκαμψη που καταγράφουν οι μετοχές από τον Μάιο θα συνεχιστεί ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης