Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικά αισιόδοξοι μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να αναστείλει για λίγο τους αυστηρούς περιορισμούς που έχει επιβάλει στην κινεζική Huawei Technologies Co.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις είχαν ήδη αρχίσει να συμμορφώνονται με την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκλείσει την Huawei Technologies Inc. από την αμερικανική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία ενδεχομένως να εμπλέκεται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες στην εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να δώσει ένα παράθυρο 90 ημερών σε ορισμένους προμηθευτές και πελάτες του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού για να συνεχίσουν τις συναλλαγές με την Huawei Technologies προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους.

Ο επικεφαλής της Huawei, Ren Zhengfei, απάντησε πάντως με αυστηρό τόνο στην  αμερικανική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι ο ΗΠΑ υποτιμούν το πόσο ισχυρή θα είναι η εταιρεία του στο χώρο του 5G σε μερικά χρόνια. Δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία του έχει απόθεμα από επεξεργαστές και σε αυτό το πλαίσιο είναι προετοιμασμένη για την απαγόρευση.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 146,35 μονάδες (0,57%) στις 25.819,15 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 16,00 μονάδες (0,56%) στις 2.856,23 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 65,15 μονάδες (0,85%) στις 7.768,85 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Intel στα 44,29 δολ. με άνοδο 0,73 δολ. ή σε ποσοστό 1,72% και ακολουθούν η Boeing με κέρδη 1,51% στα 358,16 δολ. και η Apple στα 185,67 δολ. με άνοδο 1,41%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Home Depot (-0,56%), η Walmart (-0,20%) και η Verizon Communications (-0,20%).

Στο μεταξύ, σχεδόν 200 αμερικανικές εταιρείες υποδημάτων, μεταξύ των οποίων οι Nike και Under Armour, έγραψαν επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας του να απομακρύνει τους προτεινόμενους δασμούς στα εισαγόμενα παπούτσια από την Κίνα.

Οι εταιρείας ανέφερα ότι θα ήταν “καταστροφικό” για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την αμερικανική οικονομία.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της J.C. Penney σημειώνουν βουτιά 7,4% καθώς τα κέρδη της εταιρείας πολυκαταστημάτων για το α΄ τρίμηνο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Τα έσοδα, αν και υποχώρησαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η εταιρεία καταστημάτων λιανικής Kohl’s Corp. χάνει πάνω από 10% καθώς ανακοίνωσε κέρδη και συγκρίσιμες πωλήσεις που έχασαν τις εκτιμήσεις, ενώ αναθεώρησε καθοδικά και τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο του έτους.

Στον αντίποδα, η η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων AutoZone Inc. ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο.

Από το “μέτωπο” των συγχωνεύσεων και εξαγορών ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co. Inc. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Peloton Therapeutics Inc. έναντι 1,05 δισ. δολ. σε μετρητά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης