Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές
Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές από τις μαζικές ρευστοποιήσεις στις διεθνείς αγορές, μετά τη μερική ανάκαμψη των ασιατικών μετοχών το βράδυ.

Οι μετοχές στην Ευρωζώνη κατέγραψαν άλμα 1%, με τον γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται κατά 1,1%, και τον βρετανικό FTSE 100 κατά 0,4%.

Ωστόσο, ο βασικός δείκτης των μετοχών στην Ευρωζώνη οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας απώλειες 3,7% σε εβδομαδιαία βάση.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σιγά-σιγά στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που αρχίζουν να δημοσιοποιούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες της Wall Street που ανακοινώνουν αργότερα σήμερα την κερδοφορία τους.

Οι μετοχές τεχνολογίας -που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την ξαφνική πτώση αυτής της εβδομάδας- κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,4% χάρη στις εταιρείες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Siltronic, AMS και STMicroelectronics.

Οι κλάδοι αυτοκινητοβιομηχανίας και εξόρυξης έκαναν άλμα 1,3% έως 1,6%.

Άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές των εταιρειών με προϊόντα πολυτελείας. Η Kering, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, κατέγραψε άλμα 3,1%, ενώ οι LVMH, Moncler και Salvatore Ferragamo ενισχύθηκαν κατά 1,7% με 1,9%.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, 11:18