Ανησυχούν οι επενδυτές - Πτώση στις ευρωαγορές

Ανησυχούν οι επενδυτές - Πτώση στις ευρωαγορές
Οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και τους πιθανούς αμερικανικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα οδήγησαν σε πτώση σήμερα τις μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Λίγες ήταν οι νέες εξελίξεις σήμερα, αλλά οι επενδυτές έχουν ούτως ή άλλως πολλά να αφομοιώσουν από τις τελευταίες 24 ώρες ύστερα από τη χθεσινή υποχώρηση της Ασίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν άνω του 1,5% αφού ο επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Τσαρλς Γκράσλεϊ δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ τείνει να επιβάλει δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους σε θέματα που αφορούν τη γεωργία.

Οι τράπεζες επλήγησαν από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Societe Generale και ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται πιέσεις αφού η Taiwan Semiconductor, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες παραγωγής μικροκυκλωμάτων, προέβλεψε τη μεγαλύτερη πτώση εσόδων εδώ και μία δεκαετία.

Ο ευρύτερος δείκτης παγκόσμιων μετοχών MSCI σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,1%. Ο δείκτης των blue-chip στην Κίνα σημείωσε πτώση 0,55%. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ υποσχέθηκε αυξημένες κρατικές επενδύσεις φέτος και η κεντρική τράπεζα της χώρας διοχέτευσε περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, 12:51