Κέρδη καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την πυραυλική επίθεση του Σαββάτου στη Συρία από ΗΠΑ – Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα του αναμενομένου, με τη μετοχή της να ενισχύεται προσυνεδριακά περίπου 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε καλά, με τις J.P. Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo να ανακοινώνουν κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Μετά το κλείσιμο της Wall Street τα αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσει και η Netflix.

Σύμφωνα με αναλυτές, στην άνοδο συμβάλλει η προσδοκία ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μη χρειαστεί να εμπλακούν σε μια σοβαρότερη σύγκρουση με Συρία και Ιράν.

Ο Dow Jones κερδίζει περίπου 150 μονάδες ή 0,62% στις 24.510,26 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 0,41% στις 2.667,88 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 7.116,54 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,6% αυξήθηκαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ το Μάρτιο, ανακάμπτοντας μετά από την ασθενή έναρξη του έτους για τις καταναλωτικές δαπάνες, παρά την ισχυρή αγορά εργασίας και την αύξηση των μισθών των εργαζομένων.

Οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,6% το Μάρτιο σε σχέση με το περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%.

Οι πωλήσεις λιανικής είχαν μειωθεί τους τρεις προηγούμενους μήνες, υποχωρώντας 0,1% το Φεβρουάριο.

Η αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτου ήταν αυτή που ηγήθηκε της συνολικής αύξησης των δαπανών λιανικής, αλλά ακόμη και χωρίς τα αυτοκίνητα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2% τον προηγούμενο μήνα, αντίστοιχα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Εάν αφαιρεθούν οι πωλήσεις τόσο αυτοκινήτων όσο και καυσίμων, οι πωλήσεις λιανικής παρουσιάζουν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση.

Συνολικά οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 4,1% στο α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι μια ισχυρή αγορά εργασίας, η ισχυρή καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι πρόσφατες περικοπές φόρων, προσφέρουν ένα ευνοϊκό outlook για τις δαπάνες.

Παράλληλα, με ισχυρό ρυθμό συνέχισε να αναπτύσσεται τον Απρίλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αν και επιβράδυνε σε σχέση με τα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την έρευνα της Federal Reserve Bank of New York.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε στις 15,8 μονάδες από 22,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Παρομοίως, ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες διολίσθησε στις 9 μονάδες από 16,8 μονάδες και ο δείκτης για την απασχόληση στις 6 μονάδες από 9,4 μονάδες τον Μάρτιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης