Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο ήταν καλύτερα του αναμενομένου, παραπέμποντας σε μια ισχυρή οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 26.458,27 μονάδες, ο Nasdaq 0,65% στις 8.088,96 μονάδες και ο S&P 0,51% στις 2.932,44 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει σήμερα στα τελευταία κρατικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 263.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Παράλληλα, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,6% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ακόμη ότι οι ωριαίες αποδοχές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με την ανεργία στο 3,8%.

Είχε προηγηθεί ένα διήμερο απωλειών για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street, μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη, που μείωσαν τις πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων, απογοητεύοντας τους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται με αμείωτη ροή σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στις ΗΠΑ το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει στα αποτελέσματα των Newell Brands, Dish Network, Vistra Energy, Activision Blizzard, CBS, Expedia και Gilead Sciences μεταξύ άλλων, αλλά και στην Amazon.com μετά τις δηλώσεις του Warren Buffett ότι η Berkshire Hathaway αγοράζει μετοχές της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης