Θετικά πρόσημα παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν.

Οι αναλυτές εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί, επισημαίνοντας ότι η Κίνα έχει αντλήσει πολύτιμα διδάγματα από την κρίση του 2002-2003 όταν οι καθυστερήσεις και οι αποτυχίες στη διαχείριση του SARS οδήγησαν στην εξάπλωση του ιού σε συνολικά 37 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 100,34 μονάδες (+0,34%) στις 29.296,38 μονάδες.

Ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 14,50 μονάδες (+0,44%) στις 3.335,29 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq “ανεβαίνει” 55,76 μονάδες (+0,60%) στις 9.426,57 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) πώς οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής έχουν μπει και οι τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων οι οποίες περιλαμβάνουν κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η Netflix, η IBM και η Johnson & Johnson.

Η IBM ανακοίνωσε χθες το βράδυ μικρή αύξηση στα έσοδα της για το τελευταίο τρίμηνο, τερματίζοντας ένα σερί υποχώρησης των πωλήσεων τα προηγούμενα τρίμηνα, ενώ τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από την πλευρά της η Netflix Inc. ανακοίνωσε αύξηση εσόδων, κερδών και νέων συνδρομητών, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτική για τους επόμενους μήνες εν μέσω του αυξημένου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Apple, η Walt Disney και η Amazon.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Johnson & Johnson για το τελευταίο τρίμηνο, αν και τα έσοδα δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες, ενώ η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο Baker Hughes έχασε τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της Chicago Fed για την οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε στο -0,35 από +0,41 τον προηγούμενο μήνα, ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομίας. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό υψηλότερο του μέσου όρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης