Δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση επιχειρεί η αμερικανική αγορά, η οποία δείχνει να “αγνοεί” τον πόλεμο που μαίνεται στην Ανατολική Ευρώπη και να έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της αφότου ο κεντρικός τραπεζίτης Πάουελ έδειξε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση Μαρτίου της Fed.

Ειδικότερα, μετά το άλμα 600 μονάδων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται σήμερα κατά 0,5% ή 180 μονάδες και κινείται στις 34.074 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35% και βρίσκεται στις 4.401 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq διαπραγματεύεται πέριξ του αμετάβλητου στις 13.749 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια εβδομάδα υψηλής μεταβλητότητας με ισχυρές απώλειες στην αρχή της, η αγορά των ΗΠΑ δείχνει να χτίζει ανοδικό μομέντουμ τις τελευταίες δύο μέρες, παρά το γεγονός ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Αρχικά, ο Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε χτες την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει κανονικά στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, αυξάνοντας τα επιτόκιά της τον Μάρτιο, προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό, ενώ επιπλέον στήριξη στη σημερινή συνεδρίαση δίνει το γεγονός ότι οι τιμές της ενέργειας και τα ομόλογα ΗΠΑ δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης.

Ειδικότερα, το αργό μετά το άλμα που το έφερε χτες πάνω από τα 110 δολάρια σήμερα κινείται ελαφρώς πτωτικά στα 108 δολ. για το WTI και στα 111 για το Brent, ενώ το δεκαετές ΗΠΑ έπειτα από το μεγαλύτερη ημερήσιο άλμα του από το 2020 που κατέγραψε χθες ξεπερνώντας το 2%, σήμερα  βλέπει την απόδοσή του να κινείται στο 1,87% με μικρές διακυμάνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Wall Street έπιασε ήδη τα χαμηλά του τρέχοντος έτους και ότι εφεξής ο δρόμος θα είναι ανοδικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης