Οι ευρωπαϊκές μετοχές επέκτειναν σήμερα την άνοδό τους, με τους επενδυτές να παραμερίζουν προς το παρόν τις ανησυχίες για τον κορωνοϊό, καθώς η προσοχή στρέφεται στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλάδοι που επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας, όπως αυτοί του πετρελαίου και αερίου, των μεταλλευτικών εταιρειών και των τραπεζών, ηγούνταν και πάλι της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1,5%.

Σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πίσω από τον Δημοκρατικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν στις πανεθνικές δημοσκοπήσεις, αλλά ο Τραμπ βρίσκεται σε μικρή απόσταση σε μια σειρά από κρίσιμες πολιτείες.

Μια νίκη του Μπάιντεν θεωρείται από πολλούς ότι θα προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στις προσδοκίες για μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας και καλύτερους εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης