Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:02
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αιχμή ένα ράλι των μεταλλευτικών μετοχών, αλλά το κλίμα παραμένει εύθραυστο, καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα άρχισαν να εφαρμόζουν νέους δασμούς στις εκατέρωθεν εισαγωγές τους.

Οι δασμοί της Ουάσιγκτον, ύψους 15%, σε μία σειρά κινεζικών προϊόντων ισχύουν από την Κυριακή, ενώ η Κίνα άρχισε να εφαρμόζει νέους δασμούς σε μία λίστα προϊόντων των ΗΠΑ, αξίας 75 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για συζητήσεις αργότερα τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,38% στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), μετά τις απώλειες 1,6% που είχε τον Αύγουστο, ενώ ο ευαίσθητος στο εμπόριο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης κατέγραφε μικρότερη άνοδο (0,15%), καθώς ο εμπορικός πόλεμος, που έχει αναστατώσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και προκαλέσει φόβους για παγκόσμια ύφεση, μαίνεται για περισσότερο από έναν χρόνο.

«Παρά την αισιόδοξη άποψη της αγοράς, πιστεύουμε ότι η τελική προοπτική όσον αφορά την εμπορική διαμάχη είναι δυσκολότερο να προβλεφθεί με κάποια εμπιστοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής για τις επενδύσεις της UBS Global Wealth Management.

«Καθώς οι εμπορικές εντάσεις έχουν γίνει ο κύριος παράγοντας που καθοδηγεί τις μετοχές, σπουδαιότερος και από τη νομισματική πολιτική, συμβουλεύουμε να μην υπάρξει σημαντική αύξηση της έκθεσης σε μετοχές - ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν μία επαρκή στρατηγική κατανομή», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:02