Ανοδικά κινείται ο Dow Jones, λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Boeing.
Ωστόσο, συνολικά στη Wall Street η εικόνα είναι μικτή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την ελπίδα οι ισχυρές επιδόσεις των αμερικανικών εταιρειών να αναστρέψουν το κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 25.300,46 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 2,738.38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,20% στις 7.418,10 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στα κινεζικά χρηματιστήρια και η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη εν μέσω της αντιπαράθεσης Ρώμης – Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό έχουν πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες ημέρες.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Boeing ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις του για το σύνολο του έτους, οδηγώντας τις μετοχές σε ράλι 4,65% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 100 εταιρείες του S&P 500 αναμένεται τα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αυτήν την εβδομάδα. Μεταξύ αυτών οι Amazon και Alphabet.

Μέχρι στιγμής, 80% των εταιρειών που έχουν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, έχουν καταγράψει κέρδη ανώτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη FactSet.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης