Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα ύστερα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, με τις επιχειρηματικές συμφωνίες στον κλάδο χημικών να αντισταθμίζουν τα αναιμικά οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Οι γερμανικοί όμιλοι χημικών προϊόντων Bayer και Lanxess συμφώνησαν να πουλήσουν την εταιρία διαχείρισης πάρκων παραγωγής χημικών προϊόντων Currenta στην Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) έναντι 3,5 δισεκ. ευρώ. Οι μετοχές και των δύο εταιριών κατέγραψαν άνοδο μεταξύ 1,7% και 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3%.

Πτωτικά κινούνταν οι τραπεζικές μετοχές, με τις ιταλικές τράπεζες να ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις ύστερα από τα μικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα βάσει ενεργητικού, η UniCredit, κατέγραφε υποαπόδοση καθώς αναθεώρησε πτωτικά τον στόχο για τα φετινά έσοδα, με την μετοχή, ωστόσο, της Banco BPM να ενισχύεται κατά 3% ύστερα από την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης των καθαρών κερδών της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης