Ανοδικά αντιδρούν σήμερα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από τον χθεσινό νέο γύρο sell-off που ώθησε τον Dow Jones 1.033 μονάδες κάτω.

Η αγορά αναμένεται να παραμείνει νευρική στο τέλος μιας εβδομάδας που θα μπορούσε να αποδειχθεί η χειρότερη που έχει βιώσει ο Dow Jones από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στα ταμπλό της Wall Street αποτυπώνεται έντονη μεταβλητότητας, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει μέχρι και 300 μονάδες ή ποσοστιαία άνω του 1%, φθάνοντας στις 24.118 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο επίσης άνω του 1% στις 2.609 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,40% στις 6.875 μονάδες.

Αυτά, μετά από τη χθεσινή “βουτιά” των δεικτών, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να εισέρχονται σε περιοχή διόρθωσης, καθώς βρέθηκαν 10% χαμηλότερα από τα τελευταία τους υψηλά.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones γνώρισε τη δεύτερη χειρότερη πτώση στην ιστορία του σε όρους μονάδων – έπειτα από την πρόσφατη ιστορική “βουτιά” των 1.175 μονάδων – χάνοντας, την Πέμπτη, 1.033 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σύνολο της εβδομάδας, οι επιδόσεις των δεικτών είναι έντονα αρνητικές, καθώς εκφράζονται οι ανησυχίες ότι ο υψηλότερος των προβλέψεων πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε ταχύτερη σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής φέτος.

Πάντως, η απομάκρυνση του πολιτικού κινδύνου μετά τη συμφωνία στο Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής αμερικανικής κυβέρνησης μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά για το κλίμα στην αγορά σήμερα, καθώς το ενδεχόμενο shutdown της κυβέρνησης αποτελούσε μια ακόμη ανησυχία για τους επενδυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης