Ανοδική εκκίνηση δείχνουν τα futures της Wall Street, καθώς φαίνεται πως μετριάζονται οι φόβοι για έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο. Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 107 μονάδες, του S&P σχεδόν 10 και του Nasdaq 38.

Αφότου οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη οδήγησαν σε εκατέρωθεν δασμούς, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι το Πεκίνο ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα ώστε διόρθωσης της συμπεριφοράς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ., που θα αυξηθούν στο 25% έως το τέλος του χρόνου.

Η Κίνα απάντησε ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα στην επιβολή δασμών σε πάνω από 5.000 αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ.

Ωστόσο, οι δασμοί που ανακοίνωσαν και οι δύο χώρες θεωρήθηκαν πιο ήπιοι απ’ ό,τι αναμενόταν, συμβάλλοντας έτσι στην ανοδική κίνηση της Wall Street χθες Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε σε νέο χαμηλό 49 ετών, αν και ενδεχόμενη επίδραση από τον τυφώνα Florence, δεν θα γίνει ορατή για κάποιες εβδομάδες.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 στον προσαρμοσμένο αριθμό των 201.000, στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που τα επιδόματα διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1969.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης