Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, στις “πλάτες” των θετικών νέων από τις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας Moderna κατά του κορονοϊού, αλλά και των απροσδόκητα ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε η Goldman Sachs.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 342,26 μονάδες ή 1,28%, με τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνει άνοδο 32,69 μονάδων ή 1,03% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη 82,17 μονάδων ή 0,78%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Moderna ανακοίνωσε αργά την Τρίτη το βράδυ ότι το πειραματικό εμβόλιό της δημιούργησε ισχυρά αντισώματα κατά του κορονοϊού και στους 45 ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο των δοκιμών, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Η μετοχή της Moderna σημειώνει άνοδο 14%, στη βάση των συγκεκριμένων εξελίξεων. Οι μετοχές των εταιρειών των οποίων η δραστηριότητα επηρεάζεται άμεσα από την επιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στην κανονικότητα, κυρίως αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών κρουαζιέρας, σημειώνουν άνοδο άνω του 5%.

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών η Καλιφόρνια, αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω στα μέτρα ανοίγματος της δραστηριότητας, λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα 3,4 εκατομμύρια και οι νεκροί τις 136.000, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Η μετοχή της Apple συμβάλλει στα κέρδη της ημέρας, ενισχυόμενη κατά 1,6%, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αναίρεσε απόφαση του 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία υποχρεωνόταν να πληρώσει περί τα 15 δισ. δολάρια σε φόρους στην Ιρλανδία.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου συνεχίστηκε σήμερα με εκείνα της Goldman Sachs, τα οποία ξεπέρασαν εύκολα τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα από συναλλαγές σημείωσαν εκτίναξη 93%, με τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 3%.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του χρηματοπιστωτικού κλάδου εμφανίζονται “μεικτά”, με εκείνα της JPMorgan Chase να ξεπερνούν τις προβλέψεις, αλλά και με την Wells Fargo να καταγράφει ζημία 2,4 δισ. δολ. και να περικόπτει το μέρισμά της στα μόλις 10 σεντς ανά μετοχή.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 29 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις 1 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Raytheon, American Express και Goldman Sachs.

Στο πεδίο των μάκρο, τέλος, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο εμφανίστηκε αυξημένη κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη του Μαΐου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 4,3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης