Σε άνοδο παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με το επενδυτικό αίσθημα να έχει ενισχυθεί μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας της τελευταίας στιγμής μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά για την αναθεώρηση της NAFTA, που βοήθησε στο να υποχωρήσουν κάποιες ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 186 μονάδες, του S&P 16 μονάδες και του Nasdaq 50,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά επιτεύχθηκε μόλις τέσσερις μέρες αφού ο αντιπρόσωπος για ζητήματα εμπορίου των ΗΠΑ είπε στο Κογκρέσο ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας εντός χρονοδιαγράμματος με τον Καναδά είναι μικρές.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Οτάβα και η Ουάσινγκτον διευκρίνισαν πως η ονομασία της θα είναι Συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (United States-Mexico-Canada Agreement, USMCA).

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, εξερχόμενος από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε αργά το βράδυ της Κυριακής για να εξεταστούν οι όροι της νέας εμπορικής συμφωνίας, χαιρέτισε μια «καλή ημέρα για τον Καναδά», πριν μπει στο αυτοκίνητο που είχε φθάσει για να τον παραλάβει, χωρίς να απαντήσει στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που του έθεταν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ραντάρ των επενδυτών είναι πιθανό να βρεθούν και οι εξελίξεις γύρω από την Ιταλία, όπου η κυβέρνηση αύξησε σημαντικά τον στόχο για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, βάζοντας πιθανότατα τη χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης