Σε ανοδική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς παραμένει η αισιοδοξία για την έκβαση των εμπορικών συνομιλών ΗΠΑ – Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 200 μονάδες, του S&P 19 μονάδες και του Nasdaq 51 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις εξελίξεις στο μέτωπο του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων εισέρχονται στη δεύτερη μέρα.

Η παρουσία υψηλόβαθμου Κινέζου αξιωματούχου στις συνομιλίες της Δευτέρας δημιούργησε προσδοκίες πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα έχουν αποτέλεσμα.

Στο εταιρικό πεδίο, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones και ημιαγωγών παγκοσμίως, Samsung Electronics, ανακοίνωσε ότι αναμένει πως τα λειτουργικά κέρδη δ΄ τριμήνου θα υποχωρήσουν 29%, σε μια απροσδόκητη ανακοίνωση που είναι χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και είναι ενδεικτική των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τεχνολογικός κλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται για 17η μέρα το μερικό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναμένεται να επικεντρωθούν στην αποψινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το τείχος που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης