Ενισχύονται τα futures της Wall Street με το επενδυτικό κοινό να στρέφει το ενδιαφέρον του στις εξελίξεις που αφορούν στο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, προσυνεδριακά, τα futures του Dow Jones καταγράφουν άνοδο 0,14%, τα futures του S&P ενισχύονται κατά 0,11% και αυτά του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq ακολουθούν ανοδική πορεία κατά 0,23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι χτεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας αλλά και την πολιτική της Fed μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χτες ότι δεν περιμένει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενώ κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αυτό ήρθε σε αντίθεση με δημοσίευμα της Wall Street Journal από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνομιλιών με στόχο την επίλυση της διαμάχης μέχρι το Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική στην Federal Reserve για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους τελευταίους μήνες.

«Δεν είμαι ενθουσιασμένος με την αύξηση των επιτοκίων, όχι δεν είμαι ενθουσιασμένος», ανέφερε ο Τραμπ, ενώ σημείωσε ότι άλλες χώρες επωφελήθηκαν από την πολιτική των κεντρικών τους τραπεζών κατά τη διάρκεια των εμπορικών συνομιλιών, ενώ οι ΗΠΑ δεν είχαν υποστήριξη από την Fed.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, πτώση 37% στα καθαρά κέρδη για το σύνολο της χρήσης ανακοίνωσε η BHP Billiton εξαιτίας μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη μεταλλευτική στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 33% στα κέρδη εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων και δίνει μέρισμα-ρεκόρ με τη βοήθεια των υψηλότερων τιμών και της παραγωγής στο μεγαλύτερο μέρος των εμπορευμάτων της.

Η Μicrosoft, όπως αναφέρει το CNBC, δηλώνει πως οι επιθέσεις Ρώσων χάκερς που συνδέονται με τις “κυβερνοεπιθέσεις” στις εκλογές του 2016 θα συνεχιστούν ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι επόμενοι στόχοι θα σχετίζονται με τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης