Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού προσέφεραν ανακούφιση στις αγορές που ανησυχούν για τον αντίκτυπο από τις επιθετικές εμπορικές διαπραγματεύσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στήριξη στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων προσέφεραν οι ενδείξεις ότι η Fiat Chrysler Automobiles και η Renault αναζητούν τρόπους να επαναφέρουν το σχέδιο συγχώνευσής τους που κατάρρευσε και να εξασφαλίσουν την έγκριση της Nissan Motor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.13 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,3%, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,43%. Ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος, με τις αγορές στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία και τις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες να είναι κλειστές λόγω αργίας.

Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής οχημάτων και εξαρτημάτων για αυτοκίνητα κατέγραψαν άνοδο 0,596% μετά την είδηση για υπαναχώρηση του Τραμπ στην απειλή που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα για δασμούς εισαγωγής 5% σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα ζητώντας ως αντάλλαγμα ενέργειες σχετικά με τη μετανάστευση.

Η μετοχή της Fiat Chrysler κατέγραψε άλμα 3%, ενώ της Renault ενισχύθηκε κατά 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάλλαγμα

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26% και διαμορφώνεται στα 1,1311 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 122,868 γιεν, στο 0,8897 με τη στερλίνα και στο 1,1194 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,43% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 108,6510 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου καταγράφει πτώση 0,19% και διαμορφώνεται στα 1,2710 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης