Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έφτασε πιο κοντά στο επίπεδο των 650 μονάδων, μετά και την εκρηκτική άνοδο της Τράπεζας Πειραιώς και τη “συμμετοχή” ολόκληρου του κλάδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 647,19 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 641,68 μονάδων (+0,03%) και 647,72 μον. (+0,97%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 18 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,85%, στις 1.720,21 μονάδες, ενώ στο +0,58% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.050,74 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,59% στις 394,92 μονάδες.

Η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα ξεχώρισε σήμερα, κλείνοντας με άνοδο 14,04%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +17,46%, απόρροια των πληροφοριών που διέρρευσαν σχετικά με επικείμενες θετικές συστάσεις από τον SSM για το SREP. Οι εποπτικές αρχές δείχνουν να αξιολογούν θετικά τις ενέργειες της διοίκησης για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, ενώ δεν αποκλείεται η ανάθεση διαχείρισης του συνόλου του χαρτοφυλακίου NPEs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπεριφορά της Πειραιώς οδήγησε σε κέρδη ολόκληρο τον κλάδο, ο οποίος όμως αυτήν την εβδομάδα αναμένει και τη διαμόρφωση του διάδοχου πλαισίου του νόμου Κατσέλη.

Στο μεταξύ, το θετικό κλίμα μετά την έκδοση του 5ετούς ομολόγου από την ελληνική κυβέρνηση παραμένει, με την DZ Bank να εκτιμά πως ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε νέα έκδοση το επόμενο διάστημα.
Αυτή η επιτυχία θα ωθήσει την όρεξη της Ελλάδας για περισσότερες εκδόσεις στη συνέχεια, με την τράπεζα να εκτιμά ότι ένα νέο 7ετές ομόλογο λήξης 2026 θα μπορούσε να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός της Πειραιώς, η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 3,53%, με τις Εθνική, Μυτιληναίο και Alpha Bank να ακολουθούν με κέρδη ανώτερα του 2%.

Άνω του 1% ήταν και η άνοδος σε ΕΧΑΕ, Coca Cola, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Grivalia, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Aegean και Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ πιέστηκε σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 2,27%, με τον Φουρλή να κλείνει στο -1,13%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Σαράντης, Τιτάν και ΟΠΑΠ, ενώ η Jumbo έκλεισε χωρίς μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης