Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον πολιτικό αντίκτυπο από τις καταδικαστικές αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων κατά δύο στενών συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τα futures του Dow Jones χάνουν 25 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 4,50 μονάδες. Τα futures του Nasdaq υποχωρούν 3,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Πολ Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων φορολογική και τραπεζική απάτη.

Την ίδια στιγμή, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, Μάικλ Κόεν ομολόγησε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Οι δικαστικές αποφάσεις επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στην προεδρία Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως να αρνείται ότι συνδέονται με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται καθώς η αμερικανική αγορά γράφει ιστορία σήμερα. Με το ξεκίνημα των συναλλαγών ο S&P 500 ξεπερνά το προηγούμενο μακροβιότερο ράλι της περιόδου 1990 – 2000, συμπληρώνοντας 3.453 ημέρες από τα χαμηλά της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί αργότερα στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τα οποία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την πρόσφατη επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην κεντρική τράπεζα για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης