Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street στο κλίμα ανησυχίας που έχει διαμορφωθεί μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να παρεκκλίνει από το σχέδιο της για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 84 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 10 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq στο μεταξύ χάνουν 35,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες υποχώρησαν την Τετάρτη μετά τα πρακτικά της Fed τα οποία έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βλέπουν την ανάγκη να επιβραδύνουν τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Τα πρακτικά οδήγησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε ανοδικό έδαφος, με το 10ετές να παραμένει σήμερα πάνω από το επίπεδο του 3,2%.

Η νέα βουτιά των δεικτών στην Ασία επίσης επιβαρύνει το κλίμα. Ο κινεζικός Shanghai έκλεισε στο -2,9% σήμερα, ενώ ο Shenzhen κατρακύλησε 2,7%.

Στο μεταξύ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Alcoa, Philip Morris International και Travelers να είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ξεχωρίζουν σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το “μέτωπο” των εξαγορών και συγχωνεύσεων η ελβετική Novartis AG ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας φαρμάκων κατά του καρκίνου Endocyte έναντι 2,1 δισ. δολ. Ο τίτλος της τελευταίας σημειώνει ράλι 50% μετά την ανακοίνωση.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 5.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 210.000, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν στις 1,64 εκατ. που αποτελεί το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 1973

Η Philadelphia Fed ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο μεταποιητικός δείκτης για την περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού υποχώρησε ελαφρώς στις 22,2 μονάδες τον Οκτώβριο από 22,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης ξεπέρασε πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 20,5 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης