Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη μετά τα τελευταία στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά μετά το αδιέξοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι δύσκολες εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Ουάσινγκτον έχουν αποτελέσει την βασική πηγή ανησυχίας για τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες αν και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο και οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες, οδηγώντας σε νέα ιστορικά υψηλά τους δείκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του Dow Jones χάνουν 107 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 9,50 μονάδες. Τα futures του Nasdaq χάνουν 30,50 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones οδεύει για την τέταρτη διαδοχική αρνητική συνεδρίαση, ένα αρνητικό σερί που δεν έχει καταγράψει από τα μέσα Αυγούστου.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έδειξαν πάντως ότι παρά την πολιτική των δασμών του Αμερικανού προέδρου, το χάσμα με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους διευρύνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 9,5% τον Ιούλιο στα 50,1 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 45,7 δισ. δολ. τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν το έλλειμμα στα 50,4 δισ. δολ.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,9% σημειώνοντας ρεκόρ στα 261,2 δισ. δολ. τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 1% στα 211,1 δισ. δολ. σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν ιστορικό υψηλό στο εμπορικό τους έλλειμμα με Κίνα και Ε.Ε. στα 36,8 δισ. δολ. και 17,6 δισ. δολ. αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Καναδάς επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια να επιλύσουν την εμπορική τους διαμάχη, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναμόρφωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA).

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό επανέλαβε χθες ότι “καμία συμφωνία είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία” στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι εάν ο Καναδάς δεν συμφωνήσει θα προχωρήσει μόνο με το Μεξικό στην αναμόρφωση της NAFTA.

Στο μεταξύ οι επενδυτές περιμένουν και την εξέλιξη των συνομιλιών με την Κίνα μετά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για επιπλέον δασμούς 200 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά.

Το Πεκίνο από την πλευρά του διαμηνύει ότι θα απαντήσει με ανάλογα μέτρα σε αμερικανικά αγαθά, κλιμακώνοντας περαιτέρω την αντιπαράθεση.
Οι κινεζικοί δείκτες έκλεισαν σήμερα στο βαθύ κόκκινο, με τον Shanghai Composite να χάνει 1,7% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί σε ποσοστό 1,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης