Απώλειες για τα futures της Wall με τον τεχνολογικό κλάδο υπό πίεση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 16:07
Απώλειες για τα futures της Wall με τον τεχνολογικό κλάδο υπό πίεση
Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η βουτιά των μετοχών της Nvidia επιβαρύνει το κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 189 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 24 μονάδες. Τα futures του Nasdaq σημειώνουν βουτιά 102 μονάδων.

Την Πέμπτη ο βιομηχανικός Dow σημείωσε άνοδο 0,8%, τερματίζοντας ένα πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων, ενώ ο S&P 500 ανέκαμψε 1,1% μετά από πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,7%.

Ο τίτλος της Nvidia Corp. σημειώνει βουτιά σχεδόν 18% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου σημείωσαν άλμα 47% και τα έσοδα αυξήθηκαν 21%, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν σε 1,23 δισ. δολ. ενώ χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 1,84 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν σε 3,18 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,93 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 3,24 δισ. δολ.

Για το δ΄ τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν σε 2,7 δισ. δολ. σε σύγκριση με 2,91 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν την πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις χθεσινές παραιτήσεις υπουργών της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στον απόηχο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πλέον η Μέι είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές καθώς είναι πολύ δύσκολο να περάσει τη συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος για την κατάθεση πρότασης μομφής.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένει εξάλλου η αβεβαιότητα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer διέψευσε τις αναφορές ότι το επόμενο πακέτο δασμών έχει μπει στον "πάγο".

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 0,3% τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 5,1% τον Σεπτέμβριο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 16:07