Απώλειες σημείωσαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εξετάζουν τις πολιτικές εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών αλλά και να εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,43% στις 12.018,81 μονάδες,  γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,44% στις 5.312,69 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,27% στις 7.257,84 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB χάνει 0,55% στις 20,251,50 μονάδες και ο ισπανικός ΙBEX 35 επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,34% στις 9.185,26 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,42% εν μέσω αναφορών πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλλει στη Ρώμη πρόστιμο επειδή δεν κατάφερε να “μαζέψει” τον προϋπολογισμό της. Την ίδια ώρα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν άνοδο 0,64% μετά την επιβεβαίωση της είδησης πως η Fiat πρότεινε συγχώνευση με τη Renault.

H συμφωνία αν όντως πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές πάντως συνεχίζουν να σταθμίζουν τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης, που έδειξαν ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα εξακολουθούν να κατέχουν την πλειοψηφία των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρά την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και οι εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. Όπως δήλωσε, μία εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία είναι πιθανή και εξέφρασε την ελπίδα να ανακοινώσει σύντομα περισσότερα σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες με το Τόκιο.

Ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την Κίνα, καθώς ο Τραμπ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να προβεί σε μία εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης