Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street σήμερα Παρασκευή με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο εμπόριο και στην συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της G20.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,24%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,20% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ηγέτες θα δειπνήσουν μαζί αύριο Σάββατο και θα συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Οι επενδυτές εστιάζουν στο συγκεκριμένο δείπνο καθώς όπως υπογραμμίζουν η παγκόσμια οικονομία και τα εταιρικά κέρδη έχουν επηρεαστεί από τους δασμούς.
Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ χτες Πέμπτη δήλωσε πως “ήταν κοντά στο να κάνει κάτι με την Κίνα” αλλά δεν ήταν σίγουρος αν θα το ήθελε, επικαλούμενος τα έσοδα από τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές.

Σχετικά με τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν τελικά ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει μια σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Τραμπ ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πούτιν μετά τη σύλληψη από τη Ρωσία πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και των πληρωμάτων τους ανοικτά της Κριμαίας.

Χτες διεκόπη το ανοδικό σερί τριών ημερών της Wall Street καθώς η προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για θετικά πρόσημα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed δεν ευοδώθηκε.

Οι δείκτες έκαναν “παύση” μία ημέρα μετά το ράλι που πυροδότησαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα αμερικανικά επιτόκια είναι πλέον κοντά στο ουδέτερο επίπεδο, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να υιοθετήσει βραδύτερο ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων το 2019.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής έδειξαν σήμερα ότι οι αξιωματούχοι της Fed προσανατολίζονται προς μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, παραμένοντας ωστόσο επιφυλακτικοί σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις αλλά και το εταιρικό χρέος, δύο στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης