Απώλειες στη Wall Street με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Καναδά στο επίκεντρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 17:08
Απώλειες στη Wall Street με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Καναδά στο επίκεντρο
Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Καναδά να παραμένει στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών. H σημερινή συνεδρίαση φαίνεται πως βάζει τέλος στο τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ των δεικτών S&P 500 και Nasdaq.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 26.067 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,13% στις 8.098 μονάδες και o S&P κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,19% στις 2.908 μονάδες.

Η νέα εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τον Καναδά, ωστόσο η Οτάβα έχει ήδη επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών. Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς η συμφωνία για την ένταξη του Καναδά στη νέα εμπορική συμφωνία για ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή.

Σε επίπεδο εταιρειών, οι Toronto-Dominion Bank, Campbell Soup, Dollar General, Dollar Tree, Abercrombie & Fitch, Lululemon Athletica, Ulta Beauty, Ambarella και American Outdoor Brands ανακοινώνουν αποτελέσματα εντός της ημέρας.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 213.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωνόταν στις 215.000. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 1.500 στις 212.250, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1969.
Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας παραμένουν χαμηλές εδώ και χρόνια, με βάση τα ιστορικά πρότυπα, αντανακλώντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Ανοδικά κινήθηκαν τον Ιούλιο οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών που είδαν και το εισόδημα τους να ενισχύεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,3%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – σημείωσε άνοδο 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα. Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε 0,2%.

Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο και 2,0%, αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β' τρίμηνο του 2018 με ρυθμούς 4,2% έναντι 4,1% το α' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 17:08