Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το sell-off σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα το οποίο απειλεί να πλήξει την επενδυτική ψυχολογία και στην αμερικανική αγορά.

Οι δείκτες έκλεισαν με μικρά κέρδη τη Δευτέρα, σημειώνοντας και νέα ιστορικά υψηλά, ωστόσο το νέο sell-off των δεικτών σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα συντηρεί τη νευρικότητα. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε βουτιά 4,2% σήμερα μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να αυστηροποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους ελέγχους στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος της Meituan κατρακύλησε 17,7% μετά την δημοσιοποίηση νέων κανονισμών που απαιτούν από τις online πλατφόρμες φαγητού να πληρώνουν τον κατώτατο μισθό. Το sell-off επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο, με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Tencent και η  Alibaba να καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν ταυτόχρονα να συγκεντρώνουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc. ανακοίνωσε χθες ισχυρή αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα της για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η 3M στα 1,524 δισ. δολ. ή 2,59 δολ. ανά μετοχή το β’ τρίμηνο από 1,306 δισ. δολ. ή 2,25 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της General Electric όπως και της United Parcel Service.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους οι Alphabet, Apple, Facebook και Amazon.

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 143,67 μονάδες ή -0,41% στις 35.001,66 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 15,56 μονάδες ή -0,35% στις 4.406,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 82,10 μονάδες (-0,55%) στις 14.757,76 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οκτώ κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η McDonald’s με κέρδη 1,75 δολ. ή σε ποσοστό 0,72% στα 245,73 δολ. και ακολουθούν Procter & Gamble στα 140,94 δολ. με άνοδο 0,47% και Visa στα 250,83 δολ. με κέρδη 0,23%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Intel (-3,09%), 3M (-2,05%) και Chevron (-1,54%).

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν και νέο ρεκόρ τον Μάιο σύμφωνα με την τελευταία έρευνα των δεικτών S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ο δείκτης για τις τιμές σε εθνικό επίπεδο σημείωσε άλμα 16,6% το τελευταίο έτος, μετά το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο με άνοδο 14,8%. Ο δείκτης για 20 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε κατά 17% τον Μάιο, μετά από άνοδο 15% τον προηγούμενο μήνα.

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αύριο Τετάρτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,8% τον Ιούνιο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 2% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης