Αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν στις συναλλαγές του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς τα αδύναμα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας επισκίασαν την αισιοδοξία γύρω από την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 176 μονάδες ή 0,69% στις 25.366 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 16,88 μονάδες ή κατά 0,61% στις 2.735 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq χάνει 29,87 μονάδες ή 0,4% στις 7.390 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν το βασικό δείκτη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, το ΑΕΠ, σε μια περίοδο που οι φόβοι για επικείμενη ύφεση έχουν αναζωπυρωθεί.

Οι λιανικές πωλήσεις έκαναν βουτιά 1,2% τον Δεκέμβριο, σε μια ανησυχητική ένδειξη για την ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους στο τέλος του χρόνου.

Ο τελευταίος μήνας της περιόδου των εορτών είναι κρίσιμος για τον λιανικό κλάδο, ειδικά για τα πολυκαταστήματα, τα είδη ένδυσης και τις πωλήσεις online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα μάκρο, μικρή πτώση 0,1% σημείωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών στην ενέργεια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης