Μικτά πρόσημα και συνολικά αρνητικές τάσεις κυριάρχησαν την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στο πεδίο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας, τα μακροοικονομικά στοιχεία και τη Σύνοδο του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC).

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,11%, στις 402,74 μονάδες, με τον Eurostoxx 50 να υποχωρεί ισχυρότερα, κατά 0,29%, στις 3.649.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,62%, στις 13.058 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να ενισχύεται οριακά, κατά 0,03%, στις 5.801, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,71%, στις 7.137.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,28%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,29%.

Των κερδών ηγήθηκαν οι κλάδοι των εταιρειών λιανικών πωλήσεων και των κατασκευών, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι η Kering εξετάζει εξαγορά της ιταλικής Moncler. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 6,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές μοιάζουν μάλλον σε σύγχυση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, λόγω των πολλών αντικρουόμενων “σημάτων” από Ουάσινγκτον και Πεκίνο.

Η βρετανική λίρα – στερλίνα, εξάλλου, κατέκτησε σήμερα νέο υψηλό επταμήνου έναντι του δολαρίου, καθώς οι αγορές προεξοφλούν νίκη με αυτοδύναμη πλειοψηφία για το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Στα εταιρικά νέα, η Ryanair περιέκοψε τις προβλέψεις της για την επιβατική της κίνηση την Τετάρτη, ενώ η Daily Mail & General Trust ανακοίνωσε μείωση στα κέρδη προ φόρων της για το λογιστικό έτος 2019.

Στα μάκρο της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν πτώση 0,4% τον Οκτώβριο, ενώ η Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% στο γ’ τρίμηνο του 2019, όσο ακριβώς και στο β’ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης