Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει ενός νέου μπαράζ αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα αλλά και σημαντικών οικονομικών εξελίξεων που περιλαμβάνουν την συνεδρίαση της Federal Reserve και έναν νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών με την Κίνα.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται να διατηρήσει -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell για το πώς η κεντρική τράπεζα θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες αβεβαιότητας από την επιβράδυνση της Κίνας, την εμπορική αντιπαράθεση και την αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές.

Στο μεταξύ, οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αναμένεται να μονοπωλήσουν και αυτή την εβδομάδα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Την αυλαία άνοιξε αυτή την εβδομάδα η Caterpillar η οποία έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη μεγάλες εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας όπως η Facebook Inc. η Amazon.com Inc. και η Apple Inc.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 360,60 μονάδες (-1,45%) στις 24.378,38 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 32,98 μονάδες (-1,24%) στις 2.631,71 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 124,05 μονάδες (-1,72%) στις 7.041,47 μονάδες.

Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Caterpillar (-8,15%), η Apple (-2,40%) και η VISA (-2,15%).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν και οι προγραμματισμένες για το τέλος της εβδομάδας εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν παράλληλα να παρακολουθούν με προσοχή τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον μεταξύ του προέδρου Τραμπ και των Δημοκρατικών μετά την αιφνιδιαστική συμφωνία της Παρασκευής σε ένα πακέτο χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία ήρθε μετά από 35 ημέρες μερικής αναστολής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών λόγω του αδιεξόδου στη διένεξη του Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να κατασκευάσει ο Αμερικανός πρόεδρος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξος για μια νέα συμφωνία με τους Δημοκρατικούς, σημειώνοντας στη Wall Street Journal ότι βλέπει τις πιθανότητες να είναι 50%-50% οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε λύση πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης