Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν ενδεχόμενο πολιτικό αντίκτυπο από τις καταδικαστικές αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων κατά δύο στενών συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 27 μονάδες ή 0,1%, ο ευρύτερος S&P σημειώνει πτώση 0,14% ή 4 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,09% ή 7 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Πολ Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων φορολογική και τραπεζική απάτη.

Την ίδια στιγμή, ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, Μάικλ Κόεν ομολόγησε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Οι δικαστικές αποφάσεις επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στην προεδρία Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως να αρνείται ότι συνδέονται με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Target εμφάνισε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου μετά την μεγαλύτερη αύξηση συγκρίσιμων πωλήσεων των τελευταίων 13 ετών. Η μετοχή της εταιρεία αυξάνεται κατά 6%.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις αυτές έρχονται καθώς η αμερικανική αγορά γράφει ιστορία σήμερα. Με το ξεκίνημα των συναλλαγών ο S&P 500 ξεπερνά το προηγούμενο μακροβιότερο ράλι της περιόδου 1990 – 2000, συμπληρώνοντας 3.453 ημέρες από τα χαμηλά της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί αργότερα στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τα οποία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την πρόσφατη επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην κεντρική τράπεζα για τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης