Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις και στις κινήσεις τους τόσο τα μεικτών κατευθύνσεων μακροοικονομικά στοιχεία, όσο και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, με την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης από το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 59,01 μονάδες ή 0,21%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 5,23 μονάδες ή 0,16%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 20 μονάδων ή 0,23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κλάδοι των υπηρεσιών υγείας και των πρώτων υλών οδηγούν την κούρσα των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,4% έκαστος.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας έδειξαν μείωση των αιτήσεων κατά 18.000 στις 234.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 235.000.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν ελαφρά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wall Street έχασε την ευκαιρία, την Τετάρτη, για μια πέμπτη συναπτή συνεδρίαση κερδών, καθώς η αγορά “έστριψε” αρνητικά στο τέλος της συνεδρίασης, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά – ρεκόρ τους.

Η Wall Street δεν φαίνεται ωστόσο να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου, θεωρώντας ότι οι πιθανότητες καταδίκης του είναι ελάχιστες (χρειάζεται να αποσκιρτήσουν και να τον καταδικάσουν τουλάχιστον 20 από τους 53 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές).

Ο S&P 500 έχει κερδίσει περί το 7% από τον Σεπτέμβριο, όταν η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής.

Όσον αφορά μεμονωμένες μετοχές, εκείνη της Micron κερδίζει 3,5%, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου. Τόσο τα κέρδη ανά μετοχή όσο και τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 21 κινούνται με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Cisco, United Health και Wallgreens Boots Alliance, ενώ των απωλειών εκείνες των Nike, Walt Disney και Caterpillar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης