Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επέστρεψε ένας βαθμός αισιοδοξίας για το παγκόσμιο εμπόριο μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψη του στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι μία “μεγάλη Εμπορική Συμφωνία είναι δυνατή” μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

Επίσης την Τρίτη, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα πρέπει να επιλυθεί μέσω περαιτέρω συνομιλιών, κάτι που έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 372,67 μονάδες, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα Μαίου και συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,5% στις 11.971,17 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 εμφάνισε άνοδο 0,5% στις 5.268,26 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,4% στις 7.214,29 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άλμα 1,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,05%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν σήμερα και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε περαιτέρω τον Μάιο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους, μεγαλώνοντας την απόσταση του από τον στόχο της ΕΚΤ για πληθωρισμό κοντά, αλλά κάτω από το 2%.

Ειδικότερα, οι τιμές τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 1,2% τον Μάιο από το 1,7% του Απριλίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης