Tο βρετανικό Lansdowne Partners φαίνεται να επιμένει επιθετικά στη ΔΕΗ και να αυξάνει αυτήν την εβδομάδα για ακόμη μία φορά τα shorts του.

Το Lansdowne έχει βάλει στο στόχαστρό του τη μετοχή της επιχείρησης από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, και από τότε συχνά-πυκνά ενισχύει όλο και περισσότερο τις αρνητικές καθαρές του θέσεις στη ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τη Δευτέρα 30 Απριλίου το fund αύξησε τα shorts του επί των μετοχών της ΔΕΗ στο 1,24% από 1,12% που τα είχε αυξήσει μόλις δύο συνεδριάσεις νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Απριλίου.

Πλέον οι αρνητικές του θέσεις στην εταιρεία διαμορφώνονται στα 7,7 εκατ. ευρώ με βάση την τρέχουσα τιμή της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Έτσι, το βρετανικό fund έχει αυξήσει κατά 134% τις short θέσεις του στη ΔΕΗ μέσα σε διάστημα πέντε σχεδόν μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της ΔΕΗ δέχεται πιέσεις σήμερα στο ταμπλό που ξεπερνούν το 3%, ενώ στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις έχει υποχωρήσει 9,4%.

Όπως αναφέραμε, κατά τα άλλα, οι θέσεις των τριών βρετανικών funds Marshall Wace, Lansdowne Partners και Oceanwood Capital Management, στις ελληνικές τράπεζες παραμένουν «παγωμένες», αφού δεν έχουν προχωρήσει σε καμία αλλαγή από τις 17 Απριλίου όπου το Marshall είχε αυξήσει τα shorts του στην Τράπεζα Πειραιώς και είχε κλείσει ή μειώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα shorts του στην Εθνική Τράπεζα.

Πιο αναλυτικά, το Marshall Wace διατηρεί τις short θέσεις του στην Πειραιώς και στο 0,81% των μετοχών της, το Lansdowne διατηρεί επίσης τα shorts του στην Τράπεζα Πειραιώς στο 1,80% καθώς και στην Εurobank (0,60%). Το Oceanwood Capital Management διατηρεί short θέσεις 0,81% επί των μετοχών της Alpha Bank και 0,70% στην Εθνική Τράπεζα, από τις 10 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης