Μικρή πτώση στο άνοιγμα των συναλλαγών υποδεικνύουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Srtreet, μετά το τετραήμερο “ράλι” και τα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500, με τους επενδυτές να αναμένουν την έκβαση των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά για την διάδοχη κατάσταση της NAFTΑ.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 63 μονάδες, υποδεικνύοντας πτώση 53,57 μονάδων του δείκτη με την έναρξη των συναλλαγών. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν επίσης κατά 10,25 μονάδες, ενώ και εκείνα του S&P 500 βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας πτώση 4 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wall Street φαίνεται ότι θα ακολουθήσει την τάση που επικράτησε νωρίτερα σε Ασία και Ευρώπη, όπου οι δείκτες βρέθηκαν στο “κόκκινο”.

Η νέα εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν ΗΠΑ και Μεξικό δεν έχει συμπεριλάβει ακόμη τον Καναδά, ωστόσο η Οτάβα έχει ήδη επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις, καθώς η συμφωνία για την ένταξη του Καναδά στη νέα εμπορική συμφωνία για ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική θα πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επίπεδο εταιρειών, οι Toronto-Dominion Bank, Campbell Soup, Dollar General, Dollar Tree, Abercrombie & Fitch, Lululemon Athletica, Ulta Beauty, Ambarella και American Outdoor Brands ανακοινώνουν αποτελέσματα εντός της ημέρας.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τρεις εβδομάδες πτώσης.

Τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 213.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωνόταν στις 215.000. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 1.500 στις 212.250, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 1969.

Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας παραμένουν χαμηλές εδώ και χρόνια, με βάση τα ιστορικά πρότυπα, αντανακλώντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Ανοδικά κινήθηκαν τον Ιούλιο οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών που είδαν και το εισόδημα τους να ενισχύεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,3%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – σημείωσε άνοδο 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα.

Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε 0,2%. Σε ετήσια βάση οι τιμές αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο και 2,0%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β’ τρίμηνο του 2018 με ρυθμούς 4,2% έναντι 4,1% το α’ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης