Να ανακτήσουν μέρος του σημαντικού εδάφους που έχασαν τις τελευταίες δύο ημέρες συναλλαγών εξαιτίας της επίμονης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας αλλά και του πετρελαίου επιχειρούν σήμερα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές αύριο λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,45% στις 24.575 μονάδες, έχοντας συσσωρεύσει απώλειες 950 μονάδων τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,51% στις 2.655 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,81% και τις 6.964 μονάδες.

Οι εντεινόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης -καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται και η Ευρώπη συνεχίζει να ταλανίζεται από την αντιπαράθεση Ρώμης-Βρυξελλών και το Brexit- οδήγησαν σε ένα εφιαλτικό διήμερο τη Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε σήμερα καθοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ανακοινώνοντας ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται πλέον να αναπτυχθεί κατά 3,5% το 2019, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,7% στην έκθεση του περασμένου Μαΐου.

Την Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 551,8 μονάδες ή 2,2% διολισθαίνοντας στις 24.465,64 μονάδες, ενώ στα χαμηλά της ημέρας κατρακύλησε 648 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε σε ποσοστό 1,8%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,7%.

Οι χθεσινές απώλειες διέγραψαν τα κέρδη του Dow και του S&P 500 για το 2018, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% από την αρχή του έτους.

Το κλίμα σήμερα στην αγορά ενισχύει η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά το sell-off της Τρίτης. Το αμερικανικό αργό σημειώνει κέρδη άνω του 2% μετά τη χθεσινή του κατρακύλα σε ποσοστό 6,6%.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 4,4% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 248,52 δισ. δολ.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις νέες παραγγελίες από τον Ιούλιο του 2017.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση 2,6% στις παραγγελίες.

Οι παραγγελίες στην κατηγορία των αεροσκαφών, ένας τομέας που εμφανίζει μεγάλες διακυμάνσεις, υποχώρησαν 21,4% τον Οκτώβριο. Χωρίς να περιλαμβάνονται αγαθά από τον κλάδο των μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Οκτώβριο.

Από την αγορά εργασίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στις 224.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουνίου.

Οι οικονομολόγοι τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 214.000.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Deere & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυξημένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε και η Gap, με την αλυσίδα ρούχων και αξεσουάρ να ξεπερνά ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης