Μικρές απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί λίγο πριν τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη από τις -πιθανότατα- τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018, ενώ οι προβλέψεις της στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για τα μελλοντικά της σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι αναλυτές περιμένουν την ομιλία του νέου προέδρου της Fed, Jerome Powell για να αξιολογήσουν αν η κεντρική τράπεζα θα επαναλάβει την πολιτική του 2017, πραγματοποιώντας και φέτος τρεις αυξήσεις ή θα ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική λόγω της ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 25,07 μονάδες (-0,13%) στις 24.691,47 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,02% στις 7.362,85 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 2 μονάδες (-0,07%) στις 2.714,75 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron στα 115,22 δολ. με άνοδο 0,74 δολ. ή σε ποσοστό 0,64%. Ακολουθούν Walt Disney με κέρδη 0,60% και General Electric με άνοδο 0,55%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Procter & Gamble (-1,09%), η Travelers (-0,68) και η Verizon (-0,65%).

Ο τίτλος του Facebook σημειώνει πτώση 1,7% έχοντας καταγράψει τις δύο προηγούμενες ημέρες συνολικές απώλειες 9,2%. Το selloff για τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων ακολουθεί την αποκάλυψη ότι η Cambridge Analytica, μια εταιρεία που συμμετείχε στην καμπάνια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2016, συνέλεξε ιδιωτικές πληροφορίες από 50 εκατ. χρήστες του Facebook χωρίς την έγκριση τους.

Άλμα άνω του 5% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της MuleSoft Inc. μετά την ανακοίνωση της Salesforce.com Inc. ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε 26% το δ΄ τρίμηνο στα $128,2 δισ. από $101,5 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία έρχονται ενώ η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα συνεχίζει να παρακολουθεί με ανησυχία την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος φέρεται να ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα προστατευτικά μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με στόχο τις εισαγωγές από την Κίνα.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε έναν εμπορικό πόλεμο με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της G20 στο Μπουένος Άιρες ότι «δεν είναι σκοπός μας να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο, αν και οι ΗΠΑ δεν φοβούνται έναν εμπορικό πόλεμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης